In de Liemers mag komend oud en nieuw weer vuurwerk worden afgestoken door particulieren.
Volledig scherm
PREMIUM
In de Liemers mag komend oud en nieuw weer vuurwerk worden afgestoken door particulieren. © Dirk-Jan Gjeltema

Weer vuurwerk afsteken in de Liemers: ‘Ik vrees een uitbarsting na twee jaar zonder knallen’

ZEVENAAR - Het mag weer: vuurwerk afsteken met oud en nieuw. Gemeenten in de Liemers overwegen geen verbod zoals in Arnhem, eind 2023. Jammer, vindt dierenarts André Bruns uit Zevenaar.

12 reacties

 • Maarten Noorlander

  2 maanden geleden
  Alle knallen die je nu al hoort zijn voornamelijk afkomstig van of overgebleven vuurwerk van voorgaande jaren, of van illegaal meegenomen vuurwerk. ILLEGAAL, dus over de grens gehaald vuurwerk, mag je sowieso niet in je bezit hebben. D.w.z. nu al niet met de huidige regels. Daarnaast mag je volgens de huidige regels nu ook al geen vuurwerk afsteken. Het euvel met vuurwerk is, is dat het maximaal een minuut of 3 duurt en dan is het weg. Dus de politie kan hier slecht wat mee doen.
 • Piet Pietersma

  3 maanden geleden
  hoe kun je in vredesnaam voor 1 Europa gaan als je niet eens 1 provincie voor elkaar krijgt laat staan 1 Nederland... 1 Europa is een vrijbrief om geld uit je zak te halen... voor de rest heeft het weinig waarde blijkt maar weer... allemaal wel of allemaal niet want die is geen beleid
 • Harm Kloppenburg

  3 maanden geleden
  Na 2 jaar eindelijk weer vuurwerk. Op naar Duitsland :-).
 • frank jansen

  3 maanden geleden
  Dat wordt weer een ritje naar Elten. Ik heb er zin in.
 • M.J. Jansen

  3 maanden geleden
  Als ieder die vuurwerk afsteekt zich aan de regels houdt is het te doen, maar dan ook geen rotzooi van over de grens, grens controles vanaf December terug en dan zo beboeten dat nooit meer gaan halen.