Volledig scherm
Met een speciale testrit werd de dienstregeling van Zevenaar naar Wehl zondag gesimuleerd. Met de test is bekeken of alle elementen onderweg goed werken. Geeft het sein het juiste seinbeeld? Loopt het wissel om? Werkt de overwegbeveiliging? © ProRail

Werk aan spoor Wehl-Zevenaar volgens plan verlopen, treinen rijden weer

UpdateZEVENAAR - De werkzaamheden aan het dubbelspoor Zevenaar-Didam en het vernieuwen van het spoor Didam-Wehl zijn volgens plan verlopen. De treinen van Winterswijk naar Arnhem en vice versa rijden sinds maandagochtend weer volgens dienstregeling.

Zaterdag en zondag werden al diverse testritten gemaakt. Zondagmiddag was er nog sprake van een hardnekkige storing in de beveiliging op het vernieuwde traject, maar die was in de loop van de avond verholpen. De eerste dagen dat het spoor in gebruik is, houdt ProRail extra hulptroepen paraat om bij een storing snel in te kunnen grijpen.

18 dagen non stop

Aannemer Strukton heeft de afgelopen 18 dagen non stop gewerkt aan de verdubbeling van het spoor over een lengte van 4 kilometer tussen Zevenaar en Didam en de vervanging van het traject Didam-Wehl. De treinen tussen Winterswijk-Arnhem boeken nu 2 minuten tijdwinst doordat de treinen sneller kunnen rijden en omdat de voertuigen elkaar tussen Zevenaar en Didam kunnen passeren.

Een ruimere marge in de dienstregeling moet de kans op vertragingen en het mislopen van een aansluiting op station Arnhem naar de rest van Nederland geringer maken. Aan het eind van het jaar wordt bekeken of de dienstregeling wordt aangepast.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers