Volledig scherm
PREMIUM
De vestiging van Liemerije in Zevenaar. © theo kock persfotografie

Werknemers Liemerije durven niet kritisch te zijn op directeur: onrust op de werkvloer

ZEVENAAR - Onrust op de werkvloer van zorgorganisatie Liemerije. Directeur-bestuurder Paola Peters wordt door een deel van de medewerkers als intimiderend ervaren en ligt al meer dan een jaar in de clinch met de ondernemingsraad (OR). Dat blijkt uit een intern onderzoek en brieven van de OR die in handen zijn gekomen van De Gelderlander. Zowel de OR als de cliëntenraad van Liemerije maken zich zorgen. Als er niet snel iets verandert, vreest laatstgenoemde dat ook cliënten de onrust gaan voelen.

Aan de basis van het conflict liggen klachten van medewerkers over de manier waarop er gewerkt wordt bij Liemerije. Onder de noemer ‘eigen regie’ hebben werknemers sinds enkele jaren meer verantwoordelijkheid en moeten ze zelfstandiger werken. De nieuwe werkwijze gaat gepaard met bezettingsproblemen en onduidelijkheid over wie waar verantwoordelijk voor is.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers