Volledig scherm
Afbeelding ter illustratie. © Getty Images

Werkstraf voor man uit Zevenaar na ‘doldriest’ tekeer gaan tegen rivaal

ARNHEM – Een 28-jarige man uit Zevenaar die met twee messen afging op de man in Duiven die het met zijn vriendin had gedaan, is dinsdag veroordeeld tot een werkstraf van 160 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee maanden.

De rivaal had provocerende berichten gestuurd over de vriendin van de man uit Zevenaar. De Duivenaar schreef dat de vriendin van de Zevenaarder vreemd was gegaan met hem. Onder invloed van alcohol ging de man gewapend met twee messen de woning in Duiven binnen waar de rivaal zich bevond. Hij vernielde de deur, bedreigde de man en de bewoonster die ook vervelende berichten had gestuurd. Hij sloeg daarna de Duivenaar met de messen.

Doldriest tekeer

Hij ging ook onder invloed van drank ‘doldriest tekeer’, zoals de officier van justitie het noemde, op oudejaarsdag 2017. Hij mishandelde zijn vriendin met wie hij nog steeds een relatie heeft en richtte vernielingen aan in de woning.

De man komt gedurende een proeftijd van twee jaar onder toezicht van de reclassering, krijgt een alcohol- en een contactverbod en moet zich laten behandelen. Verder moet hij de schade vergoeden die hij heeft aangericht in het huis van de Duivenaar.

De man is inmiddels gestopt met drinken en is in behandeling gegaan om te leren hoe met zijn emoties om te gaan.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers