Volledig scherm
PREMIUM
Wijkverpleegkundige Ingeborg Deddens in Zevenaar bij een cliënt. Foto: Theo Kock © theo kock

Wie wil er in de zorg werken?

ZEVENAAR - Wie wil er in de zorg werken? Thuiszorgorganisaties in de Liemers zijn dringend op zoek naar personeel maar ook landelijk is er een tekort. Komend najaar start een campagne, omdat er dringend meer wijkverpleegkundigen nodig zijn. 

Actiz, de brancheorganisatie van zorgverleners, heeft becijferd dat er nu 3.000 wijkverpleegkundigen per jaar nodig zijn om de toegenomen vraag naar zorg op te vangen. Om de verpleegkundigen die met pensioen gaan te vervangen, zijn 12.000 verpleegkundigen nodig.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Exclusief

Het beste van de Gelderlander
  1. Wéér gedoe met lesroosters Liemers College

    Wéér gedoe met lesroos­ters Liemers College

    DIDAM/ ZEVENAAR - Het Liemers College blijft worstelen met de lesroosters voor de bovenbouw. Sinds een paar weken zijn de lesroosters die in het begin van het jaar voor een grote chaos zorgden compleet omgegooid, maar het nieuwe rooster zorgt óók weer voor veel onvrede. Leerlingen klagen over het feit dat ze ineens veel nieuwe docenten hebben, dat de behandeling van de lesstof daardoor in de knel komt, dat ze nog steeds veel tussenuren hebben en met totaal andere leerlingen in de klas zitten. Tien tussenuren per week is geen uitzondering.

Liemers