Volledig scherm
© stock.xchng

Windmolens Bijvanck weer stapje dichterbij

ANGERLO - De bouw van windmolens in de Bijvanck bij Angerlo komt weer een stapje dichterbij. Provinciale Staten zijn het ermee eens dat er een speciale procedure wordt gebruikt om snel te kunnen beginnen met de bouw van vier turbines.

Bij bewoners van het gebied bestaat veel weerstand tegen de windmolens. Zij verzetten zich ook woensdag tijdens een provinciale vergadering tegen de windmolens. De bewoners stellen dat de molens ontsierend zijn en een mooi open gebied aantasten. De gemeenten Montferland en Zevenaar werken ook niet aan mee aan de realisatie van het bouwplan.

Provincie verplicht
Gedeputeerde Jan Jacob van Dijk wil de bouw van molens wel mogelijk maken, en hij zegt dat de wet een provincie verplicht om mee te werken aan dergelijke bouwplannen. Hij wil de procedures daarom zo kort mogelijk houden.

Minder kansen gehad
Een vertegenwoordiger van bewoners vindt dat zij daardoor minder kansen hebben om hun mening te geven. Van Dijk vindt dat dat wel meevalt. Volgens hem zijn alle voor- en nadelen van de windmolens al lang bekend, omdat er al jaren over wel of geen plaatsing wordt gesproken.

Eind van dit jaar liggen de definitieve plannen op tafel. Als de bewoners tegen blijven, kunnen ze naar de Raad van State.

Liemers