Volledig scherm
Het eerste deel van het XXL Distributiecentrum op bedrijventerrein 7Poort in Zevenaar in aanbouw. © DG

XXL-distributiecentrum verrijst op kavel van 38 voetbalvelden groot in Zevenaar

ZEVENAAR - De contouren van de eerste helft van het XXL Distributiecentrum op bedrijventerrein 7Poort in Zevenaar worden zichtbaar. Woensdagmiddag gaat de bouw van het nieuwe warehouse feestelijk van start. In aanwezigheid van onder anderen burgemeester Lucien van Riswijk en wethouder Nanne van Dellen wordt symbolisch de eerste paal geslagen. Dat wordt gevierd met champagne.

Op een kavel ter grootte van 38 voetbalvelden verrijst een distributiecentrum met een oppervlakte van in totaal 13 hectare. Dat wordt in twee fases gebouwd. Met de bouw van het eerste warehouse is inmiddels een begin gemaakt. Volgens Ronald Egger van ontwikkelaar Solidiam is dit deel in het derde kwartaal van 2020 gereed. Daarna volgt de bouw van het tweede warehouse, ook met een oppervlakte van 65.000 vierkante meter. ,,Dat is net zo veel als het oppervlak van alle huidige gebouwen op 7Poort bij elkaar”, zegt Egger.

Stikstofdiscussie

Quote

Een aantal projecten elders ligt stil omdat de bouwvergun­ning nog niet onherroepe­lijk is. Dat probleem hebben wij in Zevenaar niet.

Ronald Egger, Solidiam

In Zevenaar werkt Solidiam samen met Gazeley, ontwikkelaar, eigenaar en beheerder van miljoenen vierkante meters logistiek vastgoed in West-Europa. Een huurcontract voor het eerste warehouse in Zevenaar is nog niet getekend, maar volgens Egger zijn er potentiële kandidaten genoeg. ,,Er zijn veel bedrijven die groeien en daarom meer opslagruimte nodig hebben. Op verschillende plaatsen in Nederland kunnen onze concurrenten die ruimte momenteel niet bouwen, vanwege de stikstofdiscussie. Een aantal projecten elders ligt stil omdat de bouwvergunning nog niet onherroepelijk is. Dat probleem hebben wij in Zevenaar niet.”

De inrichting van het distributiecentrum is afhankelijk van de toekomstige huurder. ,,Een op- en overslagbedrijf vraagt om een ander gangpad en andere opslagmogelijkheden dan bijvoorbeeld een Bol.com of Amazon”, zegt Egger. ,,Daarom zijn we voorzichtig met de afwerking.”

Liemers