Volledig scherm
Uitzicht op de plek waar DocksNLD2 moet komen. Foto: Jan van den Brink

Zevenaar en Montferland onderhandelen over grond bedrijven

's-HEERENBERG/ ZEVENAAR - De gemeente Zevenaar  is bereid om de verkoop van grond op bedrijventerrein 7Poort over een langere periode uit te smeren als daardoor bedrijventerrein DocksNLD in de gemeente Montferland kan uitbreiden. Zevenaar wil echter geen grond inleveren. Dat zegt wethouder Gerard Hendriksen van Zevenaar.

Deze gemeente staat positief  tegenover plannen van Montferland om DocksNLD2, bedoeld voor grote logistieke bedrijven,  te ontwikkelen. 

'Aantrekkelijk'

Hendriksen benadrukt dat het gebied Zevenaar, Montferland en Emmerik aantrekkelijk is voor logistieke bedrijven.  ,,We hebben hier alles: snelweg A3/A12, de haven in Emmerik en de spoorlijn. Nergens in Gelderland vind je zo'n mooi gebied. Waarom zou je DocksNLD2 niet ontwikkelen?"

Overschot

Montferland wil DocksNLD, dat in een razend tempo van de grond kwam, uitbreiden met 40 hectare (netto). De provincie is daar niet gelukkig mee omdat er in Gelderland een overschot is aan bedrijfsgrond. 

De deur is echter niet dichtgegooid: DocksNLD2 kan er komen als er elders grond wordt ingeleverd. Montferland is aangeraden met andere gemeenten te gaan praten en vooral met Zevenaar dat op 7Poort ook grond heeft liggen voor de logistieke sector.

Liemers