In Zevenaar wordt al op verschillende plaatsen gebouwd. De komende jaren moeten er nog honderden woningen bij komen. De gemeente zet in op hoogbouw en vooraf gefabriceerde huizen (prefab). In Herwen staan ze al (rechts).
Volledig scherm
PREMIUM
In Zevenaar wordt al op verschillende plaatsen gebouwd. De komende jaren moeten er nog honderden woningen bij komen. De gemeente zet in op hoogbouw en vooraf gefabriceerde huizen (prefab). In Herwen staan ze al (rechts). © Theo Kock Persfotografie

Zevenaar gaat voor hoogbouw binnen de kernen: ‘Accepteren dat aangezicht dorpen gaat veranderen’

ZEVENAAR - Zevenaar gaat voor hoogbouw om te kunnen voldoen aan de vraag naar betaalbare woningen. Hierbij ligt de focus op het bouwen binnen de kernen.

8 reacties

 • Jan Jansen

  2 maanden geleden
  @Daantje Daan, idd gewoon nog langere files zolang er door de heren in het westen niet aan gedaan word.... en hoogbouw... dit begint meestal in het centrum...
 • Daantje Daan

  2 maanden geleden
  Wordt er alleen aan woningen gedacht? Je kan alle dorpjes volbouwen met woningen/hoogbouw maar qua werkgelegenheid en bereikbaarheid, zoals het verkeer op de A12, moet het ook kloppen. Feit is dat sommige plaatsen nu eenmaal niet geschikt zijn voor uitbreiding.
 • Frans Appel

  2 maanden geleden
  Hoogbouw is ook geen probleem. Zolang het maar niet bij de hoge heren in de buurt is.
 • J.P.M. Keurentjes

  2 maanden geleden
  Dit is de enige oplossing, dan maar liever de lucht in.
 • joan willems

  2 maanden geleden
  Gelijkvloerse appartementen en dan max drie hoog veroorzaken niet zo heel veel verschil ten opzichte van een normale woning met twee verdiepingen en een zolder. Zou wel mooi zijn als er daken op komen en niet overal blokkendozen verschijnen. Geen probleem met hoogbouw, goed plan om meer mensen in de dorpen te kunnen huisvesten en de leefbaarheid te vergroten.
 1. Na 130 jaar kabaal is het stil op scheepswerf De Hoop
  Fotoserie

  Na 130 jaar kabaal is het stil op scheeps­werf De Hoop

  De ooit zo levendige scheepswerf De Hoop in Tolkamer ligt er verloren bij. De oudste werf van Nederland ging vorig jaar oktober failliet. Sindsdien is het terrein veranderd in een industrieel stilleven. De loodsen en het gereedschap zijn nog aanwezig, de werknemers niet. Een enkeling verricht nog wat kleine klusjes, al mag dat geen naam hebben. Na 130 jaar kabaal, regeert de stilte hier langs de Rijn. Een trieste zaak.