Volledig scherm
© Archieffoto Bert Jansen/fotomeulenhof

Zevenaar maakt zich zorgen om opvang 750 vluchtelingen

ZEVENAAR - De omvang van de beoogde vluchtelingenopvang op het BAT-terrein in Zevenaar baart inwoners en ondernemers zorgen. Dat blijkt uit de inspraaknotitie die is opgesteld op basis van de twee inloopbijeenkomsten in februari.

De inspraaknotitie dient als leidraad bij de besluitvorming over de gezamenlijke vreemdelingenlocatie (gvl) in Zevenaar.

Besluit
Dinsdag 6 december staat het onderwerp op de agenda van de commissie samenleving. De 21e van die maand, tien maanden na de inloopbijeenkomsten, beslist de gemeenteraad of er wel of geen gvl in Zevenaar komt.

Te veel
Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) wil een gvl realiseren voor 750 vluchtelingen. Minder is volgens het COA niet mogelijk, meer kan volgens de gemeente beslist niet. 134 van de circa 600 belangstellenden die in februari de inloopbijeenkomsten bezochten, gaven aan dat zij 750 vluchtelingen te veel vinden. Ook plaatsten bezoekers kanttekeningen bij de veiligheid. Vluchtelingen zijn vrij om het terrein van de opvang te verlaten. Het merendeel van de asielzoekers (57 procent) die in 2015 naar Nederland kwam, was man.

Liemers