Volledig scherm
PREMIUM
Zevenaar moet op miljoenenjacht. Foto ter illustratie © ROBIN UTRECHT

Zevenaar moet miljoenen bezuinigen: 'Hoe dan ook krijgen er mensen last van’

ZEVENAAR - Zevenaar moet de komende jaren miljoenen bezuinigen. Als er niks gebeurt, komt de gemeente volgens burgemeester en wethouders structureel 7 miljoen tekort. Met man en macht moet gezocht worden naar manieren om geld te besparen. Na de zomer komen B en W met concrete voorstellen. 

Vooral door het almaar toenemende beroep dat op jeugdhulp wordt gedaan, is het tekort in Zevenaar in rap tempo opgelopen, melden burgemeester en wethouders. Het aantal jongeren dat een vorm van hulp of begeleiding nodig heeft, stijgt nog steeds. Dat kost gemeenten geld, want die zijn sinds 2015 verantwoordelijk voor jeugdhulp. 

Zevenaar is niet de enige gemeente waar de kosten de spuigaten uit lopen. Daarom heeft het Rijk beloofd een deel van de kosten te compenseren. Hoeveel geld Zevenaar hiervoor ontvangt, is nog niet duidelijk. Behalve voor hulp aan jongeren is de gemeente meer geld dan begroot kwijt aan bijstandsuitkeringen en aan speciaal vervoer  voor bijvoorbeeld zieken en ouderen.

Quote

Dit viel me rauw op het dak.

Jan de Nooij (CDA)
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers