Volledig scherm
PREMIUM
In mei plaatsten buurtbewoners protestborden tegen het plan van Tomorrow Energy om aan de Leuffenseweg in Ooy in een zonneveld te bouwen. Deelnemers aan de vierdaagse passeerden de borden. Foto Theo Kock © theo kock persfotografie

Zevenaar stelt regels op voor zonnevelden en windparken: ‘Je moet kunnen afvinken’

ZEVENAAR - Nog dit jaar komen er regels voor de aanleg van zonnevelden en windparken in Zevenaar. De gemeente werkt aan nieuw beleid om de bouw van parken voor het opwekken van duurzame energie mogelijk te maken. Dat is nodig omdat Zevenaar in 2040 aardgasvrij wil zijn. 

Om over 21 jaar uitsluitend gebruik te kunnen maken van groene energie in de hele gemeente, zijn in Zevenaar zeventien windmolens nodig of enkele duizenden hectare zonnevelden. ,,Ter vergelijking: één windmolen levert evenveel energie als 400 hectare aan zonnevelden”, schetst wethouder Carla Koers, met onder meer duurzaamheid in portefeuille.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers