Volledig scherm
Eén van de velden van Angerlo Vooruit. © Daan van Leeuwen

Zevenaar trekt tarieven sportaccommodaties gelijk

ZEVENAAR - Met ingang van 2017 komt er stapsgewijs een einde aan de ongelijke tarieven van Zevenaarse sportaccommodaties. De gemeente trekt die tarieven de komende tien jaar gelijk. Dat betekent vooral een forse huurverhoging van accommodaties in de voormalige gemeente Angerlo.

Voetbalvereniging Angerlo Vooruit betaalt volgend jaar 3.777 euro voor de huur van de velden aan de gemeente Zevenaar. In 2026 is dat bedrag opgelopen tot 7.336 euro.

Ter vergelijking: voetbalvereniging DCS betaalt volgend jaar 7.734 euro voor de huur van de velden. In 2026 is dat 9.123 euro.

'Moeten fors bezuinigen'
Volgens Kees Nederhoff, voorzitter van Angerlo Vooruit, is de tariefsverhoging voor de Angerlose voetbalvereniging eigenlijk niet op te brengen. „Wij zullen fors moeten bezuinigen. Vooral omdat wij ook nog te maken krijgen met de privatisering van onze accommodatie."

Judokwai Giesbeek heeft de gemeente laten weten dat de huurverhoging van sporthal De Panoven voor de judovereniging niet is op te brengen. Judokwai heeft op dit moment zo'n 35 leden.

Plan
„We weten nog niet exact wat dit voor ons gaat betekenen", reageert Bert Amorij van Judokwai Giesbeek.

Het CDA in Zevenaar is het niet eens met het harmonisatieplan. De christendemocraten hadden de afspraken met Angerlo Vooruit vast willen leggen en de overige verenigingen (Babberich, DCS, GSV, OBW en DCS) daarvoor willen compenseren.

Liemers