In maart werd het startschot gegeven voor de bouw van nieuwe woningen op het voormalige Bat-terrein in Zevenaar. De gemeente wil starters op de woningmarkt tegemoet komen met een speciale lening.
Volledig scherm
In maart werd het startschot gegeven voor de bouw van nieuwe woningen op het voormalige Bat-terrein in Zevenaar. De gemeente wil starters op de woningmarkt tegemoet komen met een speciale lening. © Jan Ruland van den Brink

Zevenaar wil weer startersleningen beschikbaar stellen

ZEVENAAR - Starters op de woningmarkt die in de gemeente Zevenaar een woning willen kopen, kunnen vanaf half juli aankloppen bij de gemeente voor een starterslening. Met de lening wil Zevenaar betere kansen bieden aan starters en jonge huishoudens om een woning te kopen.

De starterslening overbrugt het verschil tussen de aankoopkosten van de woning en het bedrag dat de koper maximaal kan leven volgens de normen van de Nationale Hypotheek Garantie. Het minimale bedrag voor de starterslening is 2500 euro en maximaal 40.000 euro. De koopprijs van een woning mag maximaal 310.000 euro bedragen.

Tekort

De gemeente Zevenaar wil weer startersleningen beschikbaar stellen, omdat de huizenprijzen de afgelopen jaren sterk gestegen zijn. Er is een tekort op de woningmarkt, waardoor het voor starters lastig is om een betaalbare woning te vinden.

De gemeenteraad neemt op 8 juli een definitief besluit over de starterslening. Mocht de raad akkoord gaan, dan kunnen geïnteresseerden zich vanaf 16 juli melden bij de gemeente.

Liemers