Ooievaars aan de Mallandweg met de windmolens op Duivens grondgebied op de achtergrond. Foto : Jan Ruland van den Brink
Volledig scherm
PREMIUM
Ooievaars aan de Mallandweg met de windmolens op Duivens grondgebied op de achtergrond. Foto : Jan Ruland van den Brink © Jan Ruland van den Brink

Zevenaar wil windturbines langs A12: ‘Kabaal valt weg door verkeer op snelweg’

ZEVENAAR - De directe omgeving van snelweg A12 is een van de locaties waar Zevenaar windturbines wel ziet zitten. Vooral omdat er relatief weinig mensen wonen. Bovendien valt het geluid van de turbines weg tegen het kabaal van voorbij razende auto’s. 

Op plaatsen waar al windmolens staan, kunnen extra turbines worden geplaatst. Met name De Bijvanck bij Angerlo en Het Broek, op de grens met buurgemeente Duiven, zijn in beeld voor nieuwe windturbines. 

Op De Bijvanck worden momenteel vier windmolens gebouwd. Bij Lathum, op Duivens grondgebied, staan nu ook vier windmolens. Het Waterschap Rijn en IJssel wil daar twee turbines bij plaatsen. Dat aantal kan op termijn worden uitgebreid, vinden burgemeester en wethouders van Zevenaar. Clustering is het credo. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers