In het midden Peter Beekman, die zich in 2017 hardmaakte voor nieuwe douches voor voetbalvereniging DCS.
Volledig scherm
In het midden Peter Beekman, die zich in 2017 hardmaakte voor nieuwe douches voor voetbalvereniging DCS. © JV

Zevenaarder Peter Beekman (69) overlijdt aan corona: ‘Een sportman en een echte levensgenieter’

ZEVENAAR - Peter Beekman (69) uit Zevenaar is woensdag in Ziekenhuis Rijnstate in Arnhem overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Hij werd op 31 maart met ernstige symptomen van het virus opgenomen op de intensive care van Rijnstate. 

Peter Beekman was sinds 1966 lid van voetbalclub DCS, die hem vijf jaar geleden benoemde tot Lid van Verdienste. ‘De afgelopen week schommelde de gezondheid van Peter tussen hoop en vrees', meldt voorzitter Rene van Leeuwen namens het bestuur van DCS op de website van de voetbalvereniging. ‘Het ergste is helaas realiteit geworden.’

Peter Beekman was onder meer archivaris en huisfotograaf van DCS. Hij schreef met regelmaat voor het cluborgaan, DCS Post. Daarnaast was Beekman onder meer actief bij tennisvereniging De Rackets, een trimclub en de klaverjasvereniging. ,,Je kon altijd een beroep op Peter doen”, zegt een aangeslagen  Van Leeuwen.  

Van Haarlem naar Zevenaar

Beekman ging op 15-jarige leeftijd voetballen bij DCS, nadat hij met zijn familie was verhuisd van Haarlem naar Zevenaar. ‘Na de actieve voetbalperiode heeft Peter veel tijd en energie gestoken in zijn club DCS en zich meer dan verdienstelijk gemaakt in kaderfuncties als leider en trainer van jeugd- en seniorenteams, grensrechter en clubscheidsrechter, animator en organisator van diverse clubactiviteiten en bestuurslid van de Supportersvereniging’, meldt Van Leeuwen op de site van DCS.  

‘Sportieve, fijne, lieve man’

‘We herinneren ons Peter als een sportman en een echte levensgenieter. Samen met zijn lieve vrouw Lucy en zijn naaste familie en vrienden genoot Peter intens en zichtbaar van het leven’, aldus Van Leeuwen. ‘Hij was een sportieve, fijne en lieve man, zeer geïnteresseerd in de medemens, een voorbeeldig DCS clublid, altijd goed gemutst en met veel gevoel voor humor. We gaan Peter als vriend en mens erg missen!’

Liemers