Foto ter illustratie: De Duivense Boa Bas van Rooijen is al maanden uitgerust met een bodycam.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie: De Duivense Boa Bas van Rooijen is al maanden uitgerust met een bodycam. © Jan Ruland van den Brink

Zevenaarse boa's uitgerust met bodycam: ‘Ze zijn noodzakelijk voor de veiligheid’

ZEVENAAR - De gemeente Zevenaar wil bijzondere opsporingsambtenaren (boa’s) uitrusten met bodycams om hen te beschermen tegen agressiviteit op straat. Uit een proef met zo’n camera is gebleken dat ze meermaals worden geïntimideerd en uitgescholden. 

3 reacties

 • Michel Van de Zand

  2 jaar geleden
  Gezien de toonzetting de laatste bijna 2 jaar tussen de burger en de "handhaver". Is het van belang dat van beide kanten gefilmd wordt. En niet alleen door de ambtenaar. En nee dan gelden ook de privacy regels voor de beambte niet.Iedere keer dat een telefoon of camera uit de handen geslagen wordt, dient per direct tot vrijlating/vrijstelling te leiden. Anders zal dit alleen maar als vrijbrief gebruikt worden.
 • Eelco de Boer

  2 jaar geleden
  Van groot belang is het dan wel, dat de camera's ten allen tijde aan zullen zijn als de BOA's op straat in dienst zijn. Als ze alleen aan staan als de BOA dat zelf nodig vindt, creëer je een ongelijk speelveld en behaal je maximaal de helft van de meerwaarde. Dan controleer je alleen de mensen en niet de BOA's.
 • Gerrit Louter

  2 jaar geleden
  Ook in dit geval is een camera die alles filmt helemaal niet verkeert....bij een eventueel incident word ook het optreden van de boa registreert , en kan later worden vastgesteld of zijn of haar optreden wel op de juiste professionele wijze is gebeurd , want er zijn soms boa,s / handhavers die misbruik maken van hun macht , en eerst zelf een grote mond opzetten , en je voor van alles uitmaken , en ga je er tegenin....jou dan een bon geven....was n.l zelf getuige van z,on confrontatie...