Volledig scherm
. © ANP

Zevenaarse brandweerlieden koninklijk onderscheiden: meer dan twintig jaar dienst

LOBITH/PANNERDEN - Burgemeester Lucien van Riswijk heeft maandagavond in Lobith tien brandweermannen van de posten Lobith en Pannerden koninklijk onderscheiden. Zij zijn allemaal benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

In totaal reikte Van Riswijk in november en december 23 lintjes uit aan vrijwilligers van de brandweer in de gemeente Zevenaar. Alle gedecoreerden zijn meer dan twintig jaar actief bij de brandweer. Tot dusverre komen alle brandweerlieden met deze staat van dienst in aanmerking voor een koninklijke onderscheiding. Maar dat gaat per 1 januari veranderen.

Vanaf 2020 wijzigt het decoratiestelsel en kan niet meer voor elke brandweerman/-vrouw die minstens twintig jaar in dienst is een lintje worden aangevraagd. ,,Burgemeester Van Riswijk maakte daarom gebruik van deze laatste mogelijkheid om voor alle vrijwillige brandweerlieden in de gemeente Zevenaar met twintig dienstjaren of meer een Koninklijke Onderscheiding aan te vragen”, meldt de gemeente.

Vier lintjes voor post Lobith

Bij Zalencentrum Schipperspoort in Lobith kregen maandagavond Jeroen Berns (22 jaar in dienst), René Derksen (33 jaar in dienst), Mario Jansen (22 jaar in dienst) en Stephan Goossens (27 jaar in dienst) van de post Lobith een koninklijke onderscheiding opgespeld.

Zes lintjes post Pannerden

Van de post Pannerden werden Hugo van den Bogaard (37 jaar in dienst), Harrie Hendriks (22 jaar in dienst), Bas van Meekeren (24 jaar in dienst), Jo Meuwsen (36 jaar in dienst), Peter Peters (24 jaar in dienst), Bert van Schip (22 jaar in dienst) en Gerard Wezendonk (23 jaar in dienst) koninklijk onderscheiden.

Liemers