Volledig scherm
Nacht Zonder Dak in Zevenaar. © DG

Zevenaarse kinderen slapen in zelfgebouwd krotjes

ZEVENAAR - Een groep van vijftien Zevenaarse kinderen brengt de nacht van zaterdag op zondag buiten door. De kinderen slapen in kartonnen bouwsels op het terrein naast de Ontmoetingskerk. Ze doen mee aan de actie Nacht Zonder Dak en halen daarmee geld op voor straatjongeren in Bolivia, Kenia en India.

De deelnemers aan de actie zijn jonge leden van de Ontmoetingskerk. Zaterdagmiddag begonnen ze met het opbouwen van hun krotjes. Die zijn veelal van karton. Stukken plastic moeten ervoor zorgen dat de kinderen ook bij regen droog blijven.

Sponsoren
In de aanloop naar dit evenement hebben de kinderen zich al ingezet door sponsoren te werven. De teller stond zaterdagmiddag al op bijna 3.000 euro. De collectebussen op het terrein en de verkoop van onder andere cakejes moeten ervoor zorgen dat dit bedrag nog oploopt.

Enthousiast
De organisatoren zijn enthousiast en denken erover om hun initiatief in één van de komende jaren een vervolg te geven. Dan krijgt de actie wellicht een algemener karakter waardoor ook kinderen van buiten de kerk mee kunnen doen.

Liemers