Volledig scherm
Theo Berendsen: „Ik ben er helemaal klaar mee, met al die overwaaiende toestanden.’’ © René Pennock

Zevenaarse klanten laten zich niet gek maken met Black Friday: ‘Het kan bijna niet gek genoeg’

ZEVENAAR - De uit Amerika overgewaaide ‘superaanbiedingendag’ kan in Zevenaar op weinig enthousiasme rekenen. Het winkelend publiek laat zich niet gek maken met Black Friday. Ofschoon vooral de winkelketens klanten proberen te lokken met kortingen van 20 tot wel 50 procent, is het enthousiasme gematigd.

De Zevenaarse Elly en Jacqueline, beiden 71 en vriendinnen sinds de lagere school, vinden het maar een opgeklopt gedoe. „Het lijkt wel alsof de mensen steeds meer geprikkeld moeten worden om maar meer te kopen”, zegt Jacqueline.

Elly zegt: „het doet me helemaal niks. Vorig jaar wilde ik nog wel van een Black Friday aanbieding profiteren, maar dat liep slecht af. Ik had twee horloges op internet gekocht, maar ze kwamen te laat aan. Ik heb ze voor kerst aan mijn kleinkinderen cadeau gedaan, terwijl ze voor Sinterklaas bedoeld waren.

Bovendien hadden ze er vier opgestuurd in plaats van twee. Ik ben er tot eind februari mee bezig geweest”. „Alleen al de naam Black Friday, hoe kunnen ze dat nou zo noemen, dat suggereert toch niets goeds?”, voegt Jacqueline nog toe.

Quote

Alleen al de naam Black Friday, dat suggereert toch niets goeds?

Ook Yolanda Reijers (52) uit Zevenaar vindt het maar overdreven. „Al die Amerikaanse dingen, die op ons afkomen, zoals Halloween. Uitbundiger en schreeuweriger, het hoort blijkbaar bij deze tijd, het kan bijna niet gek genoeg. Maar misschien is het wel oké voor mensen, die het niet breed hebben.”

Rachel Schuurman (20) uit Didam werkt bij van Haren in Zevenaar. „Als het weer goed is kan het nog wel eens druk worden, maar ik verwacht geen hordes voor de deur ’s morgens vroeg. Als het regent, bestelt men eerder online.”

Theo Berendsen (62) uit Zevenaar is er ‘helemaal klaar mee’. ,,Zwarte Piet mag niet meer, wat moeten we nou dan met Black Friday? En dat duurt dan nog een hele week ook! De mensen trappen erin en volgende week zitten ze in de schuldsanering.” 

Liemers