De prikpost in Zevenaar.
Volledig scherm
PREMIUM
De prikpost in Zevenaar. © Jan Ruland van den Brink

Zevenaarse prikpost overspoeld door mensen die zonder afspraak vaccin willen: ‘Niet de bedoeling’

ZEVENAAR - De nieuwe prikpost van de GGD in de Zevenaarse sporthal Lentemorgen wordt overspoeld door mensen die ook zonder uitnodiging het coronavaccin willen bemachtigen. Het zijn er tien tot vijftien per dag. Dat aantal ligt een stuk hoger dan bij de drie andere vaccinatielocaties van de Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden (VGGM). Daar melden zich hooguit één of twee mensen per dag zonder afspraak.

10 reacties

 • Peter Breuning

  1 maand geleden
  Die man met de hond dat was ik! Een verkeersregelaar en de chef logistiek, stond op zijn pak, stonden buiten voor de sporthal en een leeg parkeerterrein. Blijkbaar heb ik hem overspoelt met de vraag of er een reservelijst bestond voor vaccins die over waren. Ik gaf aan dat ik en al mijn buren graag binnen vijf minuten aan zouden komen lopen als we gebeld zouden worden. Maar ze gooien niets weg.
 • Femke Smelt

  1 maand geleden
  ‘Overspoeld’, overdrijven is ook een kunst. Journalisten moeten eens stoppen de zaak op scherp te zetten.
 • Ria Wieggers-Brouwer

  1 maand geleden
  Ik snap het wel een afspraak via de GGD maken is niet zo makkelijk. Je hangt of lang in de wacht, of je mag heel ver rijden. Ook de vraagstelling van de GGD meedewerkers is niet altijd netjes/ handig.
 • Jack van Dijk

  1 maand geleden
  Geef die mensen toch gewoon een prik als er vaccin over is. Er moet genoeg vaccin over zijn van al die mensen die af hebben gebeld voor Astra Zeneca. De overheid wil toch juist dat zoveel mogelijk mensen zich in laten enten? Dan kan je beter de mensen die graag willen daarvoor belonen.
 • A Gerritsen

  1 maand geleden
  Dit is echt a sociaal gedrag!
 1. Ouwehand wil dat Rutte opstapt: 'VVD heeft formatie gegijzeld'
  Play

  Ouwehand wil dat Rutte opstapt: 'VVD heeft formatie gegijzeld'

 2. Sekswerkers mogen weer: 'Telefoon staat roodgloeiend'
  Play

  Sekswer­kers mogen weer: 'Telefoon staat roodgloei­end'

Liemers