Volledig scherm
Prins Eric Boschman (rechts) en adjudant Max. © PR

Zevenaarse prins carnaval maakt eigen nummer: Boes en de Poes

ZEVENAAR - Boes en de Poes is de titel van het nummer dat de Zevenaarse carnavals prins Eric Boschman en zijn adjudant Max Hetterscheid samen met de Retteket Showband hebben uitgebracht.

Het nummer heeft de melodie van het Duitse feestnummer Johnny Däpp. De titel verwijst naar de bijnamen van de Zevenaarse prins en zijn adjudant. Onder leiding van ‘Boes en de Poes’ zal het carnaval in Boemelburcht dit jaar bepaald niet onopgemerkt voorbijgaan.

Eerder maakten zij al bekend dat het feest zal worden vastgelegd door een professionele filmploeg. Die maakt een documentaire met stadsprins Eric (Boes) in de hoofdrol.

‘Aan de Boemel’

In die documentaire komt het nummer Boes en de Poes ongetwijfeld terug. De clip was woensdagavond kort na de lancering alvast enkele duizenden keren bekeken. “Dat belooft wat voor de film”, reageert Hetterscheid.

Het nummer wordt overigens niet de soundtrack. Dat wordt Aan de Boemel. Die naam draagt ook de film, die waarschijnlijk dit najaar uitkomt.

Dat Boschman en Hetterscheid flink uitpakken, mag geen verrassing heten. De twee zijn al enkele jaren de kartrekkers van de Stichting Vrienden van Carnaval in Boemelburcht, die als doel heeft om het carnaval in Zevenaar naar een (nog) hoger niveau te tillen.

Zo presenteerden zij de afgelopen jaren al speciale rood-gele Boemelburcht-sjaals en het shotdrankje Boemel. 

Bekijk de videoclip van Boes en de Poes hieronder:

Liemers