Volledig scherm
PREMIUM
De Zevenaarse toneelvereniging UDI brengt een nieuw stuk op de planken. © Gerard Burgers

Zevenaarse toneelgroep Udi maakt nieuwe voorstelling over lerarenkamer: ‘Een tragikomedie’

ZEVENAAR - Al zijn er niet veel leden meer over, de Zevenaarse toneelgroep Udi brengt binnenkort haar nieuwe voorstelling 'Het Kamertje'.

Volledig scherm
Toneelgroep Udi repeteert 'Het Kamertje'. © Gerard Burgers

Een basisschool die kampt met afname van het aantal leerlingen, waardoor er te veel personeel is. Er moet dus iemand weg, maar wie? Binnen een ooit hecht docententeam ontstaat een onderlinge strijd. Deze situatie is het uitgangspunt van Het Kamertje, een toneelstuk dat toneelgroep UDI zaterdag 18 januari opvoert in het Musiater in Zevenaar.

,,De voorstelling is een tragikomedie, een komisch stuk over de lerarenkamer met een serieuze ondertoon'', legt Hans Stoltz (60) uit. De voorzitter, die samen met zijn vrouw Silvia Stoltz (63) ook de regie voert, vertelt over de voorstelling en over toneelgroep UDI, die dit jaar 103 jaar bestaat.

Het is aan de directeur van de basisschool deze onmogelijke beslissing te nemen. Het decor zal voornamelijk bestaan uit een typische lerarenkamer, waarin de stereotype docenten de strijd aangaan. De docenten worden gespeeld door Willeke Verwoert (36), Leida Geven (53), Els Mulder (52) en Hans Stoltz (60). Jan Lanser (61) is de directeur.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers