Volledig scherm
© Jan van den Brink

Zevenaarse veldenbeheerder bij beste vier in nationale wedstrijd

ZEVENAAR - Gerard Verweijen behoort tot de beste vier sportveldenbeheerders van heel Nederland. De Loenenaar, die voor het Zevenaarse bedrijf Ataro werkt, is er heel trots op.

Verweijen was 1 van de 41 veldenmanagers die zijn voorgedragen voor de landelijke wedstrijd Field Manager van 2016, een initiatief van het sportvakblad Fieldmanager. Gemeenten, bedrijven en verenigingen konden kandidaten voordragen. Op 1 december krijgt Verweijen te horen of hij heeft gewonnen.

Helhoek
De in de buurtschap Helhoek geboren Verweijen beheert alle sportvelden in de gemeente Zevenaar. De 55-jarige genomineerde draagt er zorg voor dat onder anderen voetballers op de best denkbare natuurgrasmat kunnen spelen.

Robot
Verweijen noemt zich kritisch maar sluit zich niet af voor andermans opvattingen. Zo was hij aanvankelijk tegen de invoering van robotmaaiers, maar hij maakte een draai van 180 graden.

„Ik was beducht voor diefstal, omdat die apparaten 15.000 euro kosten en het volledige etmaal maaien, ook als er geen toezicht is. Ik was echter om nadat ik te horen had gekregen dat er een volgsysteem op zit en dat dieven een inlogcode moeten weten. Maar het allerbelangrijkste is dat niets beter maait dan zo'n robot."

Lees het hele interview met Verweijen in De Gelderlander van vrijdag 25 november, editie Liemers, of digitaal.

Liemers