Zevenaarse vrijwilliger kaartte ongepast gedrag Kamerlid al lang geleden aan: ‘PvdA stopt de kop in het zand’

VideoCornelia Klaster uit Zevenaar maakte meer dan eens melding bij de PvdA van ongepast gedrag door Gijs van Dijk, die dinsdag opstapte als Tweede Kamerlid na meldingen over ongepast gedrag. ,,Ik ben hier al twee jaar en tien maanden mee bezig. Er is nooit naar mij geluisterd.”

12 reacties

 • Winkels

  8 maanden geleden
  Aankaarten is iets anders dan aangifte doen. Als oud-manager bij de overheid heb ik in mijn loopbaan met ongeveer 12 situaties van grensoverschrijdend gedrag te maken gehad waaronder verkrachting in het huwelijk van een medewerkster en chantage van een bijstandsconsulent. Vaststellen is één ding, maar dan komt het leveren van het feitelijk bewijs en aangifte doen. Jammer genoeg schrikken veel vrouwen om begrijpelijke redenen zoals niet durven, schaamte, jezelf schuldig voelen daarvoor terug.
 • Ceciel Buijser

  8 maanden geleden
  @Norman Rice, Stap nul: Zorg voor veilige werkomstandigheden, zodat niemand het überhaupt in zijn hoofd haalt een ander lastig te vallen of ander grensoverschrijdend gedrag te tonen.
 • Norman Rice

  8 maanden geleden
  Afhankelijk van ernst van de zaak: Stap 1: zeggen dat je het niet leuk vindt Stap 2: zeggen dat de persoon ermee op moet houden, en je anders melding gaat maken Stap 3: Melden. Wanneer gedrag aanhoudt, steeds hoger op melding maken. Stap 4: Wanneer gedrag daarna nog aanhoudt, buiten organisatie melding maken bij instanties. Stap 5: Wanneer gedrag daarna nog aanhoudt, naar de media.
 • Cees Tax

  8 maanden geleden
  Partij vd Aso's. Wegkijken en ontkennen.
 • Robert Oeveren

  8 maanden geleden
  Tegen je wil geknuffeld worden is natuurlijk niet leuk maar deze mevrouw maakt er wel een groot drama van. Er zijn ergere dingen in het leven... In PvdA zullen ze nu wel alerter zijn..