Zevenaarse wethouder Carla Koers stopt per direct: ‘Het gaat ten koste van mijn gezondheid’

ZEVENAAR - Wethouder Carla Koers stopt per direct in de gemeente Zevenaar. De demissionair-wethouder heeft vanwege gezondheidsredenen besloten om niet te wachten tot haar opvolger bekend wordt.

9 reacties

 • Eelco de Boer

  1 maand geleden
  @M Moes, respect als gemeentebestuurder verdien je op basis van je prestaties voor de maatschappij. Het kan altijd zo zijn dat ik ze gemist heb, omdat de media het niet interessant genoeg vonden om over te berichten, maar noem eens vier zaken die deze wethouder heeft bijgedragen waar we als gemeente trots op moeten zijn. Dat is gemiddeld één bijdrage per jaar, dat is niet onredelijk om te vragen.
 • M Moes

  1 maand geleden
  @FrankWissink Helemaal eens met je reactie. We mogen blij zijn dat mensen de verantwoordelijkheid op zich willen nemen om als bestuurder in het algemeen belang moeilijke keuzes te maken. Langs de zijlijn roepen is dan makkelijk, zonder dat je bestuurlijke verantwoordelijkheid hebt of voelt. De praktijk is echter een stuk ingewikkelder en weerbarstiger. Integere en maatschappijbewuste bestuurders als Carla verdienen respect, ook al ben je het misschien niet eens met de keuzes die zijn gemaakt.
 • Frank Wissink

  1 maand geleden
  @EelcodeBoer. Jij begrijpt dus écht niet wat ik bedoel. Dan denk ik dat ik het hier maar bij laat.
 • Eelco de Boer

  1 maand geleden
  @FrankWissink. Helaas denken meerdere (oud) CDA wethouders daar blijkbaar anders over. Maar "keurig de rit uitzitten" doe je tijdens de eindmusical van je kleinkind als het niet om aan te horen is, maar je hem of haar niet teleur wilt stellen. Van een wethouder zou je toch mogen verwachten dat die toch ook presteert en wat bijdraagt aan de maatschappij en niet enkel vier jaar het pluche warm houdt om "keurig de rit uit te zitten". Het zijn dus wel weer typerende woorden die je hebt gebruikt.
 • Eelco de Boer

  1 maand geleden
  @Frank, Van een wethouder wordt niet verwacht dat ze "keurig de rit uitzit". Er wordt verwacht dat je ook wat presteert in plaats van alleen maar het pluche warm houdt. Maar helaas zijn er meerdere (oud) CDA wethouders die dat anders begrepen hebben.... "De rit uitzitten" doe je bij de schoolmusical van je kleinkind als dat niet aan te horen / aan te zien is, maar je hem / haar toch waardering wilt geven, dan blijf je tot het einde van de voorstelling.

Liemers