Volledig scherm
Voor de 27e keer werd er zaterdagavond gefeest op de oever van de Breuly. © theo kock persfotografie

Zo'n 1.200 bezoekers vieren feest op de oever van de Breuly: minder dan anders, maar niet minder gezellig

ZEVENAAR - Voor de 27e keer was het zaterdagavond partytime op de oever van recreatieplas de Breuly aan de Ooysedijk in Zevenaar. Dat er zo’n 600 minder bezoekers waren dan de 1.800 feestgangers die normaal voor het feest naar Ooy komen, mocht de pret niet drukken. ,,Het is hier altijd gezellig.”

Ongeveer 1.200 belangstellenden trok de 27e editie van het Breulyfeest dit jaar. Minder dan voorgaande jaren. ,,Meestal hebben we rond de 1.800 man”, zegt Erik Schürmann, sinds vijftien jaar één van de organisatoren van het Breulyfeest.

Zwarte Cross

Schürmann heeft geen verklaring voor het lagere bezoekersaantal. ,,Het zou kunnen samenhangen met de Zwarte Cross. Die zit dit jaar een week later wordt gehouden dan andere jaren. Daarmee zitten ze ons een beetje in het vaarwater. Aan de andere kant hebben we wel vaker in hetzelfde weekeinde van de Zwarte Cross gezeten. Het kan ook dat veel mensen nu toevallig op vakantie zijn.”

Dat kaarten alleen digitaal in de voorverkoop te koop waren, speelt volgens Schürmann niet mee bij de tegenvallende belangstelling. ,,Dat was vorig jaar ook zo. Maar toen hadden we toch bijna 1.800 man.”

Tekst loopt door onder foto

Volledig scherm
© theo kock persfotografie

Midzomercarnaval

Het eerste feest op de oever van de Breuly werd in 1993 gehouden. Carnavalsvereniging Toetenburgers vatte het plan op voor midzomercarnaval. De jaarlijkse happening kreeg in de volksmond algauw een andere naam: het Breulyfeest. Inmiddels ziet Schürmann veel bezoekers van middelbare leeftijd op het jaarlijkse feest. ,,Het leuke is dat ze steeds vaker hun kinderen meenemen.”

Tekst loopt door onder foto

Volledig scherm
Het 27e Breulyfeest, zaterdagavond. © theo kock persfotografie

Hoewel de belangstelling dit jaar achterbleef bij andere jaren, mocht dat de pret niet drukken. Er werd volop gefeest op live muziek van Hike en Q5 New Style. De opbrengst van het feest is bestemd voor de Toetenburgers. ,,Het komt ten goede aan de vereniging”, zegt Schürmann. ,,Zo krijgen de dansmarietjes nieuwe kleding en bouwen we van de opbrengst elk jaar onze carnavalswagen.”

Voor het Breulyfeest zijn ongeveer 65 vrijwilligers actief. Plus het organisatiecomité, dat uit drie personen bestaat.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers