Zonnebank vliegt in brand in Zevenaar, waarschijnlijk toch geen asbest vrijgekomen

VIDEOZEVENAAR - Het centrum van Zevenaar is deels afgesloten vanwege een brand in een pand aan de Markt na een brand in een ruimte boven een schoonheidssalon. Even was er het vermoeden dat daarbij asbest is vrijgekomen, maar de brandweer acht die kans nu klein.

De brand ontstond op de eerste verdieping, waar iemand onder de zonnebank lag. Deze persoon hoorde een knal, zag dat de zonnebank in brand stond, en probeerde vergeefs te blussen. Op dat moment waren enkele personen binnen. Zij konden het gebouw veilig verlaten: er vielen geen gewonden.

Kort na de brand werd een asbestprocedure opgestart. Dat betekent dat een deel van het centrum afgesloten werd. Er gelden verschillende veiligheidsprocedures: hulpverlening als brandweer moet bijvoorbeeld worden afgespoeld.

,,Maar dat wordt nu afgeschaald’’, zegt woordvoerder Astrid van Elk van Veiligheidsregio Gelderland-Midden. ,,In eerste instantie dachten we dat het een pand uit de jaren dertig was, maar het is waarschijnlijk veel ouder. Volgens de brandweer is het niet zo dat er asbestdeeltjes rond dwarrelen.’’

Verloren

Het centrum van Zevenaar is rond 11.30 nog afgesloten. ,,Maar dat gaat geen uren meer duren.’’

De brand was vrij snel onder controle, maar de eerste verdieping moet als verloren worden beschouwd. De benedenverdieping is door roet- en waterschade voorlopig niet bruikbaar. De schoonheidssalon zit dus voorlopig dicht. Het naastgelegen appartementencomplex liep geen zichtbare schade op.

Volledig scherm
De winkel en de ruimte op de eerste verdieping liepen forse schade op. © Jordi Deckert/Eastview media
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers