Volledig scherm
Het samoeraizwaard waarmee is gestoken in Lathum is door de politie in beslag genomen. © Politie

Zoon steekt vader in nek met samuraizwaard in Lathum

LATHUM - Een 35-jarige inwoner van de gemeente Zevenaar is aangehouden omdat hij maandag zijn vader in de nek zou hebben gestoken. Dit deed hij met een samoeraizwaard met een lemmet van zeker een halve meter. Het zwaard is door de politie in beslag genomen.

Het steekincident gebeurde op het terrein van recreatiepark Rhederlaagse Meren aan de Marsweg. De 60-jarige vader uit Arnhem is in het ziekenhuis behandeld aan de verwondingen aan zijn nek. Hij bleek niet levensgevaarlijk gewond en kon na behandeling in het ziekenhuis zelfs al terug naar huis.

De zoon is er na de steekpartij vandoor gegaan, maar werd korte tijd later elders op het park opgespoord en aangehouden door agenten. Ook hij bleek gewond, hij had verwondingen aan zijn hoofd. De verdachte is daaraan behandeld in het ziekenhuis. Na deze medische verzorging is hij door agenten meegenomen en in de cel gezet.

Zoon weer vrij na zwaard-aanval

Het steekincident gebeurde maandagmorgen rond 10.00 uur, maar is nu pas naar buiten gebracht door de politie. Zowel de vader als de zoon zijn gehoord over het incident. De zoon, die verdacht wordt van de zwaard-aanval op zijn vader, is inmiddels weer op vrije voeten. Hij blijft verdachte in deze zaak, laat de politie weten. De vader wordt niet als verdachte gezien.

De recherche onderzoekt de zaak. Op het recreatiepark kon gisteren niemand iets zeggen over het incident. Ook eigenaar Lammert Bergervoet van Rhederlaagse Meren wil geen commentaar geven op de steekpartij op zijn park of de achtergronden daarvan en verwijst naar de politie. Die wil vanwege het onderzoeksbelang niets kwijt over de reden voor de steekpartij en spreekt slechts van ‘een conflict tussen verdachte en slachtoffer’.

Liemers