Volledig scherm
PREMIUM
De Beijenwaard bij Spijk waar een overnachtingshaven voor 50 binnenvaartschepen moet komen © DG

Zorgen om grondwater én om de kwartelkoning door komst van overnachtingshaven in Spijk

SPIJK/ZEVENAAR Agrariërs maken zich zorgen om de grondwaterstand in het gebied als de haven voor pakweg vijftig binnenvaartschepen bij Spijk er komt. De Vogelbescherming vreest voor onder meer de kwartelkoning. Wanneer de Raad van State de bezwaren tegen de overnachtingshaven in De Beijenwaard behandelt, is onduidelijk. 

Een industriële en groene uitstraling die past bij het karakter en de geschiedenis van Spijk. Zo moet de overnachtingshaven in De Beijenwaard er volgens het zogenoemde Esthetisch Programma van Eisen (EPvE) gaan uitzien. Het EPvE ligt momenteel ter inzage bij de gemeente Zevenaar. Het gebied rondom de haven, waar in de toekomst mogelijk vijftig binnenvaartschepen kunnen aanmeren, is straks ingericht met onder meer een wandelpad en camperplaatsen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers