1. Meer dan 100 kwetsbare Zutphenaren krijgen nieuwe plek om te werken: ‘Nieuwe manier van werken’
  PREMIUM
  1

  Meer dan 100 kwetsbare Zutphena­ren krijgen nieuwe plek om te werken: ‘Nieuwe manier van werken’

  Een zogenoemd Sociaal Ontwikkelbedrijf begint de gemeente Zutphen op bedrijventerrein De Mars. Daarmee is een oplossing gevonden voor de 110 kwetsbare Zutphenaren, die hun beschutte werkplek dreigden kwijt te raken omdat het productiebedrijf waar ze werkten het contract met Zutphen stopte. ,,Met meerdere partijen gaan we daar ons best doen om iedereen zoveel mogelijk te laten meedoen in de samenleving.’’
 1. Pas in 2022 duidelijkheid over toekomst van intensive care en spoedeisende hulp in ziekenhuis Zutphen
  PREMIUM

  Pas in 2022 duidelijk­heid over toekomst van intensive care en spoedeisen­de hulp in ziekenhuis Zutphen

  Gelre ziekenhuizen verwacht pas komend jaar duidelijkheid over mogelijke sluitingen van afdelingen in het ziekenhuis in Zutphen. Gelre onderzoekt welke zorg het waar blijft aanbieden en sloot eerder in de Stentor niet uit dat spoedeisende hulp (SEH) of intensive care (ic) in Zutphen verdwijnt. Het bestuur heeft het onderzoek op een lager pitje gezet vanwege het oplaaiende coronavirus.
 2. Streep door burgerboerderij in Vorden, initiatiefnemers gaan op zoek naar nieuwe locatie
  PREMIUM

  Streep door burgerboer­de­rij in Vorden, initiatief­ne­mers gaan op zoek naar nieuwe locatie

  Ze droomden van een ecologisch verantwoorde burgerboerderij - De Patrijs - aan de Hengeloseweg in het buitengebied van Vorden, maar die droom is uiteengespat. Johannes Regelink en Joanne Malotaux wilden de ruim 100 jaar oude boerderij Nieuw Venhorstink overnemen van twee ooms van Johannes, Tonnie en Garrit Regelink. Die transactie is op de valreep afgeketst, zo blijkt uit een brief die in het bezit is van de Stentor.