18-jarige neergestoken nadat hij het opnam voor vrouw die werd lastiggevallen

videoDe man die maandag aan het eind van de middag werd neergestoken in de binnenstad van Zutphen is een 18-jarige man uit Tilburg. De man werd volgens de politie gestoken en bedreigd met een vuurwapen nadat hij opkwam voor een vrouw.

De man uit Tilburg liep tegen 17.10 uur samen met een vrouw vanaf het NS station naar een winkel in de binnenstad van Zutphen.

In de Stationsstraat werd de vrouw volgens de politie lastiggevallen door een groep van vijf mannen. De Tilburger zei hier wat van, waarna een conflict ontstond op de Spoorstraat, aan de kant van de Turfstraat. 

Vuurwapen

Hierbij zou de 18-jarige man bedreigd zijn met een vuurwapen. Na deze bedreiging ontstond een worsteling met een drietal mannen uit de groep. Daarbij is de Tilburger gestoken. Het is nog onduidelijk waar de man mee is neergestoken.

De vijf mannen gingen er na de worsteling via de Spoorstraat vandoor in de richting van de C&A. De Tilburger meldde zich vervolgens bij een een horecazaak met een aantal verwondingen. Daar is de politie ingeschakeld. De politie heeft een onderzoek ingesteld en roept getuigen op zich al dan niet anoniem te melden bij de politie.

De man uit Tilburg is na het conflict met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht en is daar behandeld aan zijn verwondingen. 

Volledig scherm
Bij een steekincident aan de Spoorstraat in Zutphen is maandagmiddag een 18-jarige man uit Zutphen gewond geraakt. © GinoPress B.V.
  1. Dit paleis ligt al honderden jaren verscholen onder het centrum van Zutphen (en moet weer zichtbaar worden)
    PREMIUM

    Dit paleis ligt al honderden jaren verscholen onder het centrum van Zutphen (en moet weer zichtbaar worden)

    Meer dan vijftig meter lang en twaalf meter breed. Een grote zaal, een verblijf voor de keizer en een heus bordes waar de keizer naar zijn volk kon zwaaien. Het is lastig voor te stellen, maar honderden jaren geleden stond er midden in het centrum van Zutphen een groot paleis. Zutphen wil het paleis weer uit de grond trekken en er een trekpleister in het oosten van het land van maken.