Vanuit een andere kleedkamer zou de Wierdenaar Vordense volleybalsters hebben gefilmd door een luchtrooster.
Volledig scherm
Vanuit een andere kleedkamer zou de Wierdenaar Vordense volleybalsters hebben gefilmd door een luchtrooster. © Thinkstock

55-jarige gluurder aangehouden voor filmen douchende volleybalsters in Vorden

Een 55-jarige man uit Wierden is vandaag in Vorden aangehouden en meegenomen door de politie omdat hij in het geniep filmbeelden zou hebben gemaakt van douchende volleybalsters in een kleedkamer. Hij zou dit hebben gedaan door zijn telefoon bij een luchtrooster te houden. 

Het incident wordt bevestigd door de politie. De man is volgens politiewoordvoerder Frank de Valk meegenomen voor verhoor. ,,Wij hebben een melding doorgekregen dat er heimelijk zou zijn gefilmd.”

Kleedkamers

De man zou onderdeel uitmaken van de begeleiding van WVC Volley uit Wierden. Het eerste damesteam van de Vordense volleybalvereniging DASH moest zaterdag aantreden tegen WVC Volley in sporthal ’t Jebbink.

Vanuit een andere kleedkamer zou de Wierdenaar Vordense volleybalsters - het zou gaan om het tweede damesteam van DASH dat net een wedstrijd had gespeeld - hebben gefilmd door een luchtrooster.  

Edwin Schooltink, beheerder van sporthal ’t Jebbink in Vorden, spreekt van een zeer vervelende situatie. ,,Het is heel naar voor betrokkenen dat dit is gebeurd. Wij moeten ons als beheerders nog beraden op de situatie. Het is nu nog erg vers.”

Wedstrijdbeeld van DASH tegen WVC Wierden.
Volledig scherm
Wedstrijdbeeld van DASH tegen WVC Wierden. © Eigen foto