.
Volledig scherm
. © Shutterstock

55-jarige gluurder van volleybalsters in Vorden weer op vrije voeten, maar nog wel verdachte

De 55-jarige man uit Wierden die zaterdag in het geniep douchende volleybalsters in Vorden zou hebben gefilmd, is zondagochtend weer vrijgelaten. Dat bevestigt de politie. De man is nog wel verdachte en moet zich op een later moment weer bij de politie melden.

De man werd zaterdag door agenten aangehouden in sporthal 't Jebbink in Vorden, nadat hij heimelijk filmbeelden zou hebben gemaakt van douchende volleybalsters van de Vordense volleybalvereniging DASH. De Wierdenaar zou onderdeel uitmaken van de begeleiding van WVC Volley uit Wierden. Het eerste damesteam van de Vordense volleybalvereniging DASH moest zaterdag aantreden tegen WVC Volley. Hij zou hebben gefilmd door een luchtrooster.

Verklaring

De man is zaterdag meegenomen voor verhoor en heeft de nacht doorgebracht in een politiecel. ,,Zondagochtend is hij heengezonden. Hij mag zich binnenkort weer melden voor een uitgebreide verklaring”, zegt politiewoordvoerder Frank de Valk. 

Voorzitter Arjan Wassink van WVC Volley uit Wierden was zaterdag niet in Vorden en was zodoende geen getuige. ,,Mijn telefoon ging steeds vaker af. Toen werd wel duidelijk dat er iets aan de hand was. Ik weet nog niet precies wat zich nou werkelijk allemaal heeft afgespeeld. Pas als dat duidelijk is, zullen wij als bestuur een standpunt innemen. Daar is het nu nog te vroeg voor.”

Ook het bestuur van volleybalvereniging DASH uit Vorden wil nog niet reageren. ,,Deze zaak ligt bij de politie. Verder willen wij de zaak eerst intern bespreken”, zegt DASH-voorzitter Rein Bruinsma.