Volledig scherm
PREMIUM
Voorzitter Herman Tuininga spreekt clubleden toe tijdens de nieuwjaarsreceptie van FC Zutphen. © Hans ten Brinke

80.000 euro verlies, maar FC Zutphen raakt niet in paniek: ‘Die cijfers had ik niet moeten noemen’

Hij is nog geen twee maanden voorzitter, toch had Herman Tuininga tijdens de nieuwjaarsreceptie van FC Zutphen afgelopen weekend een duidelijke boodschap. Op sportief vlak gaat het ‘niet verkeerd’ met de voetbalclub, maar financieel moet het beter. Met een verlies van 80.000 euro over de afgelopen twee jaren is er werk aan de winkel. Maar paniek? Daar is volgens de preses geen sprake van.

Tuininga is sinds afgelopen november voorzitter van de club aan de rand van Zutphen. In het dagelijks leven is hij ondernemer; hij leidt als directeur techbedrijf Salland Electronics in Zwolle. En die ondernemersgeest bleef tijdens de nieuwjaarsreceptie niet onopgemerkt. Naast sportieve prestatie, ging het in de speech - getiteld ‘Op weg naar een moderne sportvereniging’ - geregeld over financiën.

Die speech, daar zat best een kritische noot in hè?

  1. Extra bezuinigingen dreigen voor Zutphenaren die ondersteuning nodig hebben
    PREMIUM

    Extra bezuinigin­gen dreigen voor Zutphena­ren die ondersteu­ning nodig hebben

    Het wegwerken van een jaarlijkse tekort van 13 miljoen euro in Zutphen gaat niet hard genoeg. Bezuinigingen bij de hulp en ondersteuning van inwoners blijven achter. Juist daar zijn de miljoenentekorten in Zutphen ontstaan. Om nieuwe tegenvallers te voorkomen gaat wethouder Harry Matser nu al op zoek naar nieuwe mogelijkheden om de bezuinigingsopgave te halen. Plannen die hij dit voorjaar wil presenteren.