Horecaondernemer Anton de Lange bekijkt de persconferentie met aangescherpte maatregelen vanuit zijn hotel-restaurant in Zutphen. De eigenaar van het net geopende Broederenklooster zit vol vragen.
Volledig scherm
PREMIUM
Horecaondernemer Anton de Lange bekijkt de persconferentie met aangescherpte maatregelen vanuit zijn hotel-restaurant in Zutphen. De eigenaar van het net geopende Broederenklooster zit vol vragen. © Jeroen Jazet

Aangescherpte coronamaatregelen leiden tot grote vragen in Zutphen en omgeving: ‘Dit is een drama’

Geen hapje meer eten in een restaurant, geen alcohol meer halen in de avonduren en geen wedstrijden meer spelen op het sportveld. De aangescherpte coronamaatregelen hakken erin in Zutphen en omgeving.

  1. De tijd glipt doodzieke Marleen (26) uit Zutphen door de vingers: ‘De wil om te leven houdt me overeind’
    PREMIUM
    VIDEO

    De tijd glipt doodzieke Marleen (26) uit Zutphen door de vingers: ‘De wil om te leven houdt me overeind’

    Soms is Helma van Dijk de wanhoop nabij als ze aan haar dochter Marleen denkt. Bijvoorbeeld als ze een stel meiden vrolijk kibbelend door Zutphen ziet huppelen. ‘Dat had mijn dochter ook moeten doen’, denkt Helma dan. Maar Marleen (26) kan het niet. De Zutphense is al jarenlang doodziek vanwege een instabiele nek. Een peperdure operatie in Spanje is haar enige optie om in leven te blijven. Daarom is ze een crowdfundingactie gestart (https://stichtinghoopvoormarleen.nl/).