Achterhoekse rockband Moonyard heeft baat bij ‘fris oor’ van drummer en producer De Dijk

VideoMoonyard is wereldberoemd in de Achterhoek. De (retro)rockband vormt alweer 12,5 jaar een hechte muzikale familie. Tijd voor een feestelijke release: in april verschijnt Peal a key day, een EP met vier gloednieuwe nummers. Een verhaal over verregaande democratie, de snaredrum van Radar Love en een schreeuwend Schevenings visvrouwtje.

Vier mannen en hun instrumenten, bijna op elkaars lip in een krappe doch knusse oefenruimte. Gesitueerd in wat ooit De Barak was, hét Zutphense poppodium. Zanger/gitarist Stef Woestenenk, toetsenist Henk Buiting, drummer Gerton Eijkelkamp en bassist Hans Hoog Stoevenbelt draaien warm voor een gig in De Bosuil in Weert. 

 1. Als het nodig is, gaat wielerheld Theo gauw weer de baan op
  PREMIUM
  video

  Als het nodig is, gaat wielerheld Theo gauw weer de baan op

  Een zwart gat? Welnee. Het leven van Theo Ankoné gaat gewoon door na het neerzetten van een nieuw werelduurrecord wielrennen op een buitenbaan voor tachtigplussers (30 kilometer en 603 meter). De 85-jarige Warnsvelder geniet intens na van het huzarenstukje dat hij donderdagavond leverde in Geleen. En Turbo Theo waarschuwt zijn mogelijke opvolger alvast: ,,Als iemand anders mijn record dit jaar nog verbetert, krijgen ze in Limburg weer met mij te maken. Dan waag ik onmiddellijk een nieuwe poging.’’
 2. Burgemeester trots op Turbo Theo (85): ‘Geweldig wat je hebt gedaan voor Warnsveld!’
  video

  Burgemees­ter trots op Turbo Theo (85): ‘Geweldig wat je hebt gedaan voor Warnsveld!’

  Burgemeester Annemieke Vermeulen is trots op de prestatie die wielrenner Theo Akoné (85) gisteravond heeft neergezet in Limburg. Hij verbeterde daar het werelduurrecord en gaf zijn woonplaats Warnsveld een nieuw record. De Warnsvelder wist het werelduurrecord wielrennen op een buitenbaan in de leeftijdscategorie 80+ te verbeteren door 30,603 kilometer te rijden. Op video kreeg Theo behalve van de burgemeester ook van wielrenster Kirsten Wild de felicitaties toegestuurd.