Volledig scherm
De Kapperallee in Eefde. © Arjan Gotink

Afsluiting Kapperallee in Eefde wordt 11 dagen eerder beëindigd

Goed nieuws voor weggebruikers die vaak de nu afgesloten weg, de Kapperallee, over het Twentekanaal bij de sluis van Eefde gebruiken. De wegafsluiting wordt elf dagen eerder dan gepland opgeheven. De weg is nu vanaf 11 september vrij.

Volgens de gemeente Lochem zijn de werkzaamheden aan de bestaande brug en de brug over de nieuwe sluis voorspoedig verlopen. De werkzaamheden zijn in september overigens nog niet geheel afgerond. De laatste asfaltdeklaag, tussen de Eefse Beek en de Zuidersluis, wordt op een later moment aangebracht. 

November

Daarom wordt de Kapperallee nog vijf werkdagen afgesloten aan het einde van november. Het gaat hier om het gedeelte tussen de Eefse Beek en de bestaande sluis. 

  1. Zutphense idealist maakt uiterwaarden schoon, wie helpt hem vandaag?
    Video

    Zutphense idealist maakt uiterwaar­den schoon, wie helpt hem vandaag?

    Met zijn rijzige gestalte en opvallende outfit - oranje hesje en donkere hoed - is hij niet te missen bij het uitkijkplatform aan de Kanonsdijk in De Hoven. Henk Koskamp (58) draagt ook nog eens een witte vlag. ,,Die staat symbool voor mijn overgave aan de zeventien duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties”, zegt Koskamp. Vandaag gaat hij in de uiterwaarden troep opruimen in het kader van World Cleanup Day en hij hoopt op hulp.