Als het aan SP Zutphen-raadslid Mart de Ridder ligt stopt Zutphen met het gescheiden ophalen van pmd-afval. Onbegrijpelijk, vindt afvalbedrijf Circulus-Berkel.
Volledig scherm
PREMIUM
Als het aan SP Zutphen-raadslid Mart de Ridder ligt stopt Zutphen met het gescheiden ophalen van pmd-afval. Onbegrijpelijk, vindt afvalbedrijf Circulus-Berkel. © Archieffoto Jeroen Jazet

Afvalbedrijf snapt niets van plannen om te stoppen met scheiden van plastic in Zutphen

Achterhaald, oneerlijk en duur. Dat zou het afval scheiden door inwoners zijn volgens SP-raadslid Mart de Ridder. Zijn fractie roept de gemeente Zutphen om te stoppen met het scheiden van plastic, blik en drinkpakken (pmd) door inwoners zelf. Onbegrijpelijk, vindt afvalbedrijf Circulus-Berkel. Onlangs liet het bedrijf de voor- en nadelen van voor- en nascheiding van pmd nog onderzoeken.

 1. Huurders in Zutphen dreigen geen huur aan woningcoporatie Ieder1 te betalen vanwege langdurige renovaties en schade
  PREMIUM

  Huurders in Zutphen dreigen geen huur aan woningcopo­ra­tie Ieder1 te betalen vanwege langdurige renovaties en schade

  15 gezinnen die woningen in Zutphen van woningcorporatie Ieder1 huren, dreigen over zes weken hun huur niet meer te betalen. Zij vinden dat de opgelegde renovatiewerkzaamheden (sinds oktober) aan hun woningen te lang duren. Ook zou er schade aan eigendommen zijn. ,,Ik ga er vanuit dat problemen die er zijn snel verholpen worden’’, reageert Ieder1-directeur Joke Hofman.
 1. Topdrukte bij rijscholen nu er weer gelest mag worden: 'Tot september vol'
  Play

  Topdrukte bij rijscholen nu er weer gelest mag worden: 'Tot september vol'

 2. Traumahelikopter landt voor ongeluk met fietsster bij Drempt
  Play

  Traumaheli­kop­ter landt voor ongeluk met fietsster bij Drempt