Exploitanten Gijs Peteroff en Ilse Hartman bij Huize Borro in Zutphen.
Volledig scherm
Exploitanten Gijs Peteroff en Ilse Hartman bij Huize Borro in Zutphen. © archief/Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau

Alle bezwaren omwonenden tegen Genietcafé in Zutphen van tafel

De Raad van State heeft vandaag de resterende bezwaren van de bewonersvereniging Oude Bornhof tegen het Genietcafé Zutphen in Huize Borro verworpen.

 1. Lastig oefenexamen op Kompaan College? Stuur screenshot naar docent en je krijgt uitlegfilmpje: ‘Winst voor het onderwijs’
  PREMIUM

  Lastig oefenexa­men op Kompaan College? Stuur screenshot naar docent en je krijgt uitlegfilm­pje: ‘Winst voor het onderwijs’

  Dat corona naast een hoop ellende toch ook wat goeds heeft gebracht, merken nu ook de docenten die eindexamenleerlingen begeleiden. Dit zijn de dagen waarin die leerlingen veelal thuis nog hard aan het blokken zijn voor de eindexamens. ,,Voorheen hadden docenten en leerlingen dan weinig contact meer, nu krijgen docenten met regelmaat nog even een vraag om wat extra uitleg”, zegt directeur Roos Willemsen van het Kompaan College Zutphen-Vorden.
 2. Opa van schrijfster Lieke Noorman sjoemelde in Zutphen met geld van de bank: ‘Maar hij was geen kille oplichter’
  PREMIUM

  Opa van schrijf­ster Lieke Noorman sjoemelde in Zutphen met geld van de bank: ‘Maar hij was geen kille oplichter’

  Aan het paradijselijke leven van de familie Lawerman aan de Jacob Damsingel in Zutphen kwam in 1932 een abrupt einde. Vader Foppe werd opgepakt vanwege financieel gesjoemel bij de toenmalige Spaarbank aan de Schupstoel én geldelijk gerommel bij de Bond tegen Drankmisbruik, de Volksbond. Foppe Lawerman verdween voor anderhalf jaar achter de tralies, de fraaie woning aan de Jacob Damsingel werd verzegeld en de inboedel werd verkocht.