Volledig scherm
Exploitanten Gijs Peteroff en Ilse Hartman bij Huize Borro in Zutphen. © archief/Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau

Alle bezwaren omwonenden tegen Genietcafé in Zutphen van tafel

De Raad van State heeft vandaag de resterende bezwaren van de bewonersvereniging Oude Bornhof tegen het Genietcafé Zutphen in Huize Borro verworpen.

De horecagelegenheid zit inmiddels een jaar of vier in het rijksmonument aan de Oude Bornhof, de historische binnenplaats aan de rand van het Zutphense centrum. 

In een einduitspraak stelt de Raad dat het bestemmingsplan voor het Genietcafé in orde is en dat de gemeente Zutphen geen procedurefouten heeft gemaakt. In elk geval heeft de bewonersvereniging niet hard gemaakt dat horeca in Huize Borro in strijd is met het Zutphense horecabeleid. 

Maatwerk

In dit geval heeft de gemeente maatwerk geleverd en dat is niet in strijd met het eigen gemeentelijke beleid. 

Met deze uitspraak zijn alle bezwaren en procedures tegen Het Genietcafé van Stichting Wijnhuisfonds definitief van tafel. Dat plan regelt de legalisatie van het café. 

Eerder al wees de Raad van State alle bezwaren tegen de horeca- en exploitatievergunning van de hand.

  1. Mark uit Zutphen is koning, nee de keizer, van de unieke glazen zwembaden voor de jetset die niet alleen in geld wil zwemmen
    PREMIUM

    Mark uit Zutphen is koning, nee de keizer, van de unieke glazen zwembaden voor de jetset die niet alleen in geld wil zwemmen

    Zelf woont Mark Hoentjen in een gewoon huis in Zutphen. Zijn klandizie verkeert in de absolute upper class met huizen van een miljoen euro en meer. Hij bouwt in het atelier van zijn Zutphense bedrijf Underwaterwindows spectaculaire transparante wanden voor zwembaden en pools van regeringsleiders, koninklijke families en succesondernemers, topvoetballers en topartiesten.