Volledig scherm
Een bouwtekening uit 1905 van een pand aan de David Evekinkstraat. © Regionaal Archief Zutphen

Alle bouwvergunningen tot 2010 in te zien bij Regionaal Archief Zutphen

Inwoners, bedrijven of makelaars die informatie zoeken over een pand in de gemeente Zutphen hiervoor vanaf woensdag 13 februari terecht bij het Regionaal Archief Zutphen (RAZ). Alle bouwdossiers van 1900 tot 2010 zijn daar vanaf dan in te zien.

De bouwdossiers vanaf 1900 tot 1989, waaronder alle bouwvergunningen uit de gemeente Zutphen, waren al toegankelijk in het archief. Maandag 11 en dinsdag 12 februari voegt het RAZ de dossiers van 1990 tot 2010 daaraan toe. Het RAZ heeft het archief het afgelopen jaar geïnventariseerd.

Digitalisering

De komende jaren richt het Archief zich op de digitalisering van alle bouwdossiers. Dit betekent voor inwoners of makelaars bijvoorbeeld dat alle bouwtekeningen digitaal kunnen worden aangevraagd. Nadat deze informatie is opgevraagd krijg je vervolgens een link toegestuurd waar de documenten te downloaden zijn.

Voordat alle bouwdossiers gedigitaliseerd zijn kunnen de dossiers, tot 2010, alleen ingezien worden in de studiezaal van het RAZ. Op de site van het RAZ is te zien welke bouwvergunningen het RAZ in beheer heeft.