Volledig scherm
PREMIUM
Getuigen van het ongeluk in het centrum van Zutphen praten geschrokken na op een bankje. © Ronald Hissink

‘Amerikaanse’ mega-claim uitgesloten bij Zutphens boomdrama

Letselschade-advocaat verwacht geen duizelingwekkend schadebedrag voor slachtoffer Marea van der Veen, die blijvend arbeidsongeschikt raakte door een vallende boomtak op haar hoofd in Zutphen. De rechter bepaalde gisteren dat de gemeente aansprakelijk is voor het ongeluk in 2015.

Megaschadevergoedingen van tientallen miljoenen euro’s of zelfs nog meer. In de Verenigde Staten niet ongewoon, maar in de zaak van het Zutphense boomdrama niet te verwachten. Dat zegt letselschade-advocaat Niels Borm van het gespecialiseerde Deventer advocatenkantoor JPR in reactie op de juridische nasleep van het trieste incident.

  1. Het Dagelijks Bestaan alsnog naar Vitens-terrein in Zutphen
    PREMIUM

    Het Dagelijks Bestaan alsnog naar Vi­tens-ter­rein in Zutphen

    Jeugdzorginstelling Het Dagelijks Bestaan mag toch naar het terrein aan de Weg naar Vierakker verhuizen waar tot 2016 een waterwinstation van Vitens in gebruik was. De gemeente Zutphen gaat met de sloop van enkele gebouwen vanaf februari eerst het gebied bouw- en woonrijp maken. De verwachting is dat Het Dagelijks Bestaan daarna vanaf begin mei kan gaan bouwen en in september op de nieuwe plek van start zal gaan.