Volledig scherm
Voorzitter Gajus Scheltema (rechts) van de AWN heeft de legpenning overhandigd aan de Zutphense stadsarcheoloog Michel Groothedde. © Foto AWN

Archeologen eren Zutphen met legpenning

Op de Reuvensdagen (nationaal archeologiecongres) in Apeldoorn is vrijdag de zilveren legpenning door AWN -Vereniging van vrijwilligers in de archeologie in Nederland - uitgereikt aan de gemeente Zutphen. Die gemeente zet zich naar het oordeel van de AWN ‘uitzonderlijk in voor de archeologie’.  

De zilveren legpenning is bedoeld voor instanties die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de archeologie en vrijwilligers.

  1. Grapperhaus is smokkelpraktijken beu: ‘lockdown’ van gevangenissen in Zutphen en Grave
    PREMIUM

    Grapper­haus is smokkel­prak­tij­ken beu: ‘lockdown’ van gevangenis­sen in Zutphen en Grave

    Een ‘lockdown’ van twee gevangenissen, omdat de minister de vele smokkelacties in de gevangenissen beu is. Na een actie die woensdag begon in Grave (Noord-Brabant) is vandaag ook een grootschalige doorzoeking in Zutphen uitgevoerd. Over de resultaten hult de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) zich vooralsnog in nevelen. De acties doorkruisen het strafproces rond de gewelddadige roofoverval op twee bejaarde broers in Heeten.