Volledig scherm
De brand verwoestte woensdag de woning aan de Koffiestraat in Eefde © Foto archief/Merten Simons

Asbestsanering Eefde volgende week

Medewerkers van een asbestsaneringsbedrijf gaan begin volgende week beginnen met het opruimen van asbest dat afgelopen woensdag is vrijgekomen bij de brand aan de Koffiestraat in Eefde. 

Het weer kan echter nog wel roet in het eten gooien, meldt de gemeente Lochem. Het opruimen kan alleen als de temperatuur boven het vriespunt blijft.  De kans is groot dat het overdag volgende week ook enkele graden blijft vriezen. 

Niet in de tuin

Tot het asbestsaneringsbedrijf het terrein vrijgeeft, blijft het advies voor omwonenden om de tuin zo weinig mogelijk te betreden. Ook adviseert de gemeente om kinderen niet in de tuin te laten spelen, niet te tuinieren en geen groente uit eigen tuin te eten.  De gemeente heeft de omwonenden geïnformeerd. 

 1. Luuk Nengerman uit Zutphen bewondert oud-klasgenoot Duncan Laurence: ‘Knap wat hij heeft bereikt’

  Luuk Nengerman uit Zutphen bewondert oud-klasgenoot Duncan Laurence: ‘Knap wat hij heeft bereikt’

  De Zutphense muzikant Luuk Nengerman zat zes jaar geleden in de klas bij Songfestivalwinnaar Duncan Laurence. ,,We deden tegelijkertijd de vooropleiding voor de Rockacademie in Tilburg en waren allebei nog zoekende als muzikant’’, zegt gitarist Nengerman, bekend van de tributebands Touch of Toto en H6. ,,We haalden allebei de Rockacademie. Ik haakte af, het voelde voor mij als een keurslijf. Duncan ging door en ik vind het razendknap wat hij in zes jaar tijd heeft bereikt.’’
 2. Vordenaar Marcel Bugter is 'ongeneeslijk francofiel’
  PREMIUM

  Vordenaar Marcel Bugter is 'ongenees­lijk francofiel’

  Marcel Bugter ontving donderdag de Médaille Paul Belmondo, een hoge Franse onderscheiding. De 66-jarige Vordenaar zet zich al decennialang in om de Franse taal en cultuur op de kaart te krijgen. Hij deed dat tot voor kort onder andere als bestuurslid van Alliance Française Zutphen én landelijk voorzitter van de Alliance Française des Pays-Bas. Hoe Frans is Bugter? We leggen hem enkele duivelse dilemma's/dilemmes diaboliques voor.