De veelbesproken ster van Bethlehem
Volledig scherm
De veelbesproken ster van Bethlehem © Evans & Sutherland

Astronomische lezing in Zutphen over de ster van Bethlehem

Amateurastronoom Freddy Nauta geeft een lezing over de ster van Bethlehem bij Musea Zutphen. Over de veelbesproken ster hebben zich talloze wetenschappers en astronomen gebogen en valt veel te vertellen.

 1. Evenementenjaar in Zutphen op de schop, nog los van eventuele coronamaatregelen: ‘Dit is triest hoor’
  PREMIUM

  Evenemen­ten­jaar in Zutphen op de schop, nog los van eventuele coronamaat­re­ge­len: ‘Dit is triest hoor’

  Festivals die al zijn doorgeschoven naar 2023 of evenementen die zelfs helemaal zijn afgeblazen. Hoewel het nog niet duidelijk is hoe coronamaatregelen ons leven in het voorjaar en in de zomer gaan beïnvloeden is al wel duidelijk dat het evenementenjaar in Zutphen er heel anders uit komt te zien. ,,Iedereen legt er ziel en zaligheid in. De onzekerheid knaagt.’’
 2. Nick uit Zutphen pokert even niet om de pegels, maar om de sportieve roem: ‘Ook dat geeft best een kick hoor’
  PREMIUM

  Nick uit Zutphen pokert even niet om de pegels, maar om de sportieve roem: ‘Ook dat geeft best een kick hoor’

  Wat nu? Dat dacht pokeraar Nick Straalman toen het wereldwijde onlineplatform Pokerstars in Nederland in de ban werd gedaan. ‘Komt er een einde aan mijn digitale pokeravontuur?’, vroeg de 32-jarige Zutphenaar zich af. Nee, want Nick vond een alternatief: de site van het ONK Poker. Hij speelde kort na de jaarwisseling op zijn laptop een voorronde, won die en plaatste zich meteen maar even voor de finale van de open nationale titelstrijd.