Auto crasht na achtervolging bij Gorssel: 21-jarige man uit Zutphen en 16-jarig meisje uit Deventer gewond

videoEen 21-jarige man uit Zutphen en een 16-jarig meisje uit Deventer zijn vannacht gewond geraakt nadat hun wagen crashte na een politieachtervolging. Die werd ingezet omdat ze het stopteken van agenten negeerden bij een normale verkeerscontrole op de N348 tussen Deventer en Gorssel. 

De reden voor hun vlucht is nog onbekend. De twee beweerden dat er nog meer mensen in de auto zaten en dat die er vandoor waren gegaan. Daarop is met honden en een politiehelikopter een zoekactie in de buurt opgezet. Zonder resultaat echter.

 Crash in weiland

Het ongeluk gebeurde rond 01.00 uur. De auto sloeg meerdere keren over de kop en kwam midden in een akker tot stilstand. Even daarvoor hadden de inzittenden in Eefde, nabij Zutphen, een stopteken van een politieauto gekregen, omdat agenten een verkeerscontrole wilden uitvoeren. De auto ging er hierop direct met hoge snelheid vandoor. 

Verwrongen

Agenten zetten de achtervolging in, maar raakten de auto ter hoogte van Gorssel kwijt. Niet lang daarna troffen zij het voertuig compleet verwrongen aan in een akker. De bestuurder was na een flauwe bocht de macht over het stuur verloren, in een sloot beland, daar weer uit geschoten en vervolgens met de auto meerdere keren over de kop geslagen. 

De zwaar beschadigde auto na de crash bij Eefde.
Volledig scherm
De zwaar beschadigde auto na de crash bij Eefde. © News United / Rens Hulman

Naar ziekenhuis

Agenten troffen de jongeman en het meisje aan naast de auto, ze waren zelfstandig uit het wrak gekomen. Ze werden beide aangehouden. De twee zijn met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis in Deventer gebracht.

Zoekactie

De inzittenden verklaarden dat er nog een derde en vierde persoon in de auto aanwezig waren bij de crash. Omdat deze niet meer op de plaats van het ongeval werden aangetroffen, zette de politie een grote zoekactie op. Agenten kamden de omgeving uit. 

Een speurhond en warmtecamera’s werden ingezet en ook een politiehelikopter vloog geruime tijd in de omgeving van het ongeval. De personen zijn uiteindelijk niet meer aangetroffen en er wordt door de politie getwijfeld of er wel daadwerkelijk meer mensen in de auto hebben gezeten. 

Politie 

Politiewoordvoerster Marèl van Steenbergen: ,,Rond kwart over twaalf gaven collega’s de auto in Eefde een stopteken voor controle waarna de bestuurder er met zeer hoge snelheid vandoor ging. Waarom is ons nu nog niet bekend. Er zijn geen aanhoudingen verricht, op dit moment loopt het onderzoek.’’

  1. Van gieten naar genieten: Alain Schepers gidst ons door de bierrevolutie
    PREMIUM

    Van gieten naar genieten: Alain Schepers gidst ons door de bierrevolu­tie

    Nog niet zo lang geleden dronken Nederlanders voornamelijk pils. Thuis een halveliterfles of vers getapt in de kroeg. Sinds de ‘bierrevolutie’ is ontketend, verzuipen we zowat in de keuzes voor speciaalbieren en alcoholvrije varianten. De verkoop hiervan stijgt voor het tiende jaar op rij. Maar wat weten we ervan? Het is de heilige missie van bierdeskundige Alain Schepers uit Ruurlo om de achtergebleven kennis over de rijke wereld van het gerstenat op te vijzelen. ,,Je kunt het als zendelingenwerk beschouwen.’’