Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Autokrakers blijken weggelopen tieners uit gesloten instelling in Eefde

Met hulp van een politiehond zijn zondagnacht in Rijssen drie jongeren aangehouden op verdenking van het plegen van een auto-inbraak. Twee verdachten zijn zestien en de derde is vijftien jaar. Het trio was de avond ervoor weggelopen uit een gesloten instelling in Eefde. Een van hen probeerde aan zijn arrestatie te ontkomen, maar dat liet een politiehond niet toe.

Een getuige had om 02.30 uur 112 gebeld over een autodiefstal in de M. van Broekhuizenstraat in Rijssen. De getuige kon een goed signalement van de daders geven, waarna de politie met meerdere voertuigen en twee hondengeleiders ter plaatse ging. 

Behandelen

Een van de politiehonden ving een spoor op en leidde de politieagenten naar het verdachte drietal. Bij zijn vluchtpoging werd een van de verdachten door de politiehond gegrepen. Hij moest zich laten behandelen en daarna is hij samen met zijn twee kompanen overgebracht naar het Politie Arrestantencentrum Twente in Borne. 

De  drie jongens waren in het bezit van meerdere gestolen goederen. De politie vermoedt dat de weggelopen knapen deze uit diverse voertuigen hebben gestolen. Zij roept benadeelde eigenaren op zich te melden.