Automobilist komt om het leven bij botsing in Warnsveld

videoBij een verkeersongeluk in Warnsveld is vanmorgen een automobilist omgekomen. Een 4x4 en een berlingo-achtige auto botsten tegen 08.40 uur frontaal op elkaar op de Lochemseweg (N346) nabij Warnsveld.

De weg is in beide richtingen afgesloten. De weg en de parallelweg liggen bezaaid met brokstukken van de voertuigen en boeken. Een traumahelikopter is opgeroepen ter ondersteuning van andere hulpdiensten. De bestuurder van de tweede betrokken auto is lichtgewond geraakt, meldt de politie. De omstandigheden van het ongeval worden nog onderzocht.

Volledig scherm
Het wegdek in Warnsveld ligt bezaaid met brokstukken en boeken. © GinoPress B.V.
Volledig scherm
De weg is afgesloten vanwege het ongeluk. © GinoPress B.V.
  1. Zutphense Gerdien Verschoor voltooit levenswerk over Rembrandt uit passie voor Polen
    PREMIUM

    Zutphense Gerdien Verschoor voltooit levenswerk over Rembrandt uit passie voor Polen

    In haar nieuwste boek Het meisje en de geleerde - kroniek van twee verloren gewaande Rembrandts beschrijft de Zutphense auteur en kunsthistorica Gerdien Verschoor de verbijsterende zwerftocht van twee werken van Rembrandt uit de eerste helft van de zeventiende eeuw. Ze vervlecht die geschiedenis met het levensverhaal van de Poolse gravin Karolina Lanckoronska, die de kunstcollectie van haar familie in 1994 schonk aan het Koninklijk Paleis in Warschau. Het was een karwei dat Verschoor vijf jaar lang opslokte.