Volledig scherm
PREMIUM
De parkeervakken op de bovenste verdieping van de parkeergarage achter het NS-station Zutphen zijn leeg. Net als een verdieping lager. Een alledaags beeld voor de garage die bijna vijf miljoen euro kostte. © Foto Ronald Hissink

Automobilisten weten weg naar parkeergarage van bijna vijf miljoen euro in Zutphen niet te vinden

De parkeergarage achter het NS-station in Zutphen staat na ruim twee jaar nog steeds meer leeg dan dat er auto's staan. De parkeergarage van bijna vijf miljoen euro heeft plek voor 375 auto's, maar trekt gemiddeld amper duizend automobilisten per week. 

Zutphenaren en toeristen weten de parkeergarage achter het NS-station in Zutphen niet te vinden. Waar andere parkeerplaatsen in de stad geregeld bomvol staan is de zogeheten P+R (park and ride) die ruim twee jaar geleden werd opgeleverd de hele week door een oase van rust. Op de begane grond staan geregeld nog zo'n twintig tot dertig auto's en op de eerste verdieping zo nu en dan een handvol auto's. De bovenste twee verdiepingen staan vooral leeg.

 1. Zutphen zet de poort wijd open voor Apeldoornse vastgoedmiljonair op voormalig ROC-terrein

  Zutphen zet de poort wijd open voor Apeldoorn­se vastgoed­mil­jo­nair op voormalig ROC-ter­rein

  Kenmerkende boogramen, midden in het groen aan de rand van de stad. De tastbare herinnering aan het voormalige schoolgebouw aan het Vispoortplein in Zutphen kan zomaar eens binnen afzienbare tijd verleden tijd zijn. De Apeldoornse vastgoedmiljonair Willem Goudkuil wil appartementen op de plek van het voormalig ROC-gebouw ontwikkelen. De gemeente Zutphen staat eventuele sloop van het karakteristieke pand toe.
 2. Zutphen móét kiezen: sloopkogel door Theater Hanzehof of een miljoenenstrop
  poll

  Zutphen móét kiezen: sloopkogel door Theater Hanzehof of een miljoenen­strop

  De sloopkogel door Theater Hanzehof óf een noodzakelijke miljoenenrenovatie met grote financiële gevolgen. De gemeenteraad van Zutphen staat volgende maand voor een moeilijke beslissing. Kiest Zutphen ervoor om het theater te laten bestaan, dan zal dat ten koste gaan van andere voorzieningen of organisaties die op dit moment subsidie krijgen. Geld voor de zo’n 10 miljoen euro kostende renovatie is er immers niet.
 3. Wendy uit Zutphen vond haar zoontje Lennart (2) dood in bed: ‘Ik wist dat hij niet oud zou worden’
  PREMIUM

  Wendy uit Zutphen vond haar zoontje Lennart (2) dood in bed: ‘Ik wist dat hij niet oud zou worden’

  De Zutphense Wendy Marsman vond op 3 augustus 2011 haar dode 2-jarige zoontje Lennart. Hij lag op zijn kamer, in zijn bedje. Doodsoorzaak: onbekend. Het label: wiegendood. Wendy's eerste reactie: opluchting. Zie je wel, ik ben niet gek. Want ze wist het vanaf Lennarts geboorte bijna zeker: dit kind blijft niet lang bij ons. ,,Dat was een heel sterk gevoel, niet op feiten gebaseerd. Een soort intuïtie.’’ Op 8 december verschijnt Wendy's boek De Laatste Kus.