Ballonkunstenaar Guido verlegt grens op Doetinchems festival met ‘kubuspodium’ van 100.000 ballonnen

videoDOETINCHEM/ ZUTPHEN - Ballonkunstenaar Guido Verhoef gaat voor een nieuw huzarenstukje. Hij bouwt een podium voor (klein)kunstenaars bestaande uit acht aan elkaar geschakelde kubussen die zijn gemaakt van in totaal 100.000 ballonnen.

 1. Hoe het dak van de Walburgiskerk in Zutphen in een ‘vogelkerkhof’ verandert als de lente begint
  PREMIUM
  VIDEO

  Hoe het dak van de Walburgis­kerk in Zutphen in een ‘vogelkerk­hof’ verandert als de lente begint

  De lente krijgt de langzaam weer de overhand na de koude winter. Bomen krijgen blaadjes, bloemen gaan bloeien en vogels zijn volop aan het broeden. De natuur komt weer tot leven. Maar bovenop de Walburgiskerk in Zutphen is de komst van nieuw leven niet per definitie een liefelijke gebeurtenis. De omschrijving ‘vogelkerkhof’ komt nog het dichtst in de buurt van de werkelijkheid.
 2. Duel met FC Barcelona van Johan Cruijff onvergetelijk hoogtepunt van honderd jaar SV Zutphen: ‘Bij rust was het nog 0-0’
  PREMIUM

  Duel met FC Barcelona van Johan Cruijff onvergete­lijk hoogtepunt van honderd jaar SV Zutphen: ‘Bij rust was het nog 0-0’

  De originele voetbalclub mag dan niet meer bestaan, maar het rood-wit leeft voort in de herinneringen van de spelers. En dan vooral die ene herinnering: de wedstrijd tegen het FC Barcelona van de legendarische Johan Cruijff in 1991. SV Zutphen viert dit jaar zijn 100-jarig bestaan. De club fuseerde in 2006 met WHCZ en gaat sindsdien verder onder de naam FC Zutphen.
 1. Spiksplinternieuwe priklocatie in Malden nauwelijks gebruikt
  Play

  Spiksplin­ter­nieu­we prikloca­tie in Malden nauwelijks gebruikt

 2. Auto rechtdoor over rotonde, eindigt op de kop
  Play

  Auto rechtdoor over rotonde, eindigt op de kop